Campanelle

Campanelle stands for the Italian word for little bells. It’s also the name for a type of pasta shaped like a small bell or flower. That pasta is sometimes also known as gigli or riccioli.

Campanelle, or “bellflowers” in Italian, has fluted, petal-like edges and a hollow center for capturing sauce.

In this video You may see the way they are made

Usually this pasta is served with a sauce like béchamel, vegetable sauces like beans, lentils, chickpeas, pumpkin or other vegetables.

It also goes well with meat sauces, fish-based sauces, or tomato-based sauces.

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Campanelle (Glöckchen oder Blüten) ist der Name für Röhrennudeln mit einem geschwungenem und gewelltem Rand. Sie sind auch unter dem Namen Gigli oder Ballerine anzutreffen. Zubereitet und serviert werden sie mit cremigen Saucen wie Béchamel, mit Gemüsesaucen aus Bohnen, Linsen, Erbsen, Kürbis oder anderen deftigen und würzigen Gemüsesorten. Auch zu Fleisch- und Fischsaucen oder Tomaten-Saucen passen sie sehr gut.

Bildquelle und Nutzungsrechte: Campanelle Tricolore © Liz Collet; Als Prints können Sie diese hier bei MyGall und dort bei RedBubble erwerben.

About Liz Collet

Photographer, Author, Foodstylist, Jurist
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2 Responses to Campanelle

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